Vremea se răcește accentuat în toate regiunile României. Meteorologii anunță ploi, lapovițe și ninsoriVremea se răcește accentuat în toate regiunile României. Meteorologii anunță ploi, lapovițe și ninsori | Realitatea Oltului


Acasă

National


Social
Vremea se răcește accentuat în toate regiunile României. Meteorologii anunță ploi, lapovițe…
Meteorologii atenționează că vremea se răcește accentuat în toate regiunile României în intervalul 12 – 14 decembrie. Minimele termice vor coborî sub -10…-17 °C pe piscurile montane, la peste 2000 de metri. Zonele montane și înalte vor fi acoperite de ninsori, ar cele joase de ploi torențiale.

Va începe să se răcească treptat în toate regiunile, atenționează meteorologii de la Meteo Alert Severe Weather România: ,,Mâine dimineață vor fi minime termice apropiate de 0 °C și chiar sub 0 °C în jumătatea de nord a țării, iar în nopțile și diminețile zilelor de 13 și 14 decembrie, vor fi minime termice negative în toate regiunile. Răcirea va fi destul de percutantă și o vom simți din plin pe parcursul nopților și al dimineților. Trebuie să știți că răcirea vremii va fi mai semnificativă în zonele montane și submontane, însă se va propaga și în zonele deluroase și joase din jumătatea de nord a României,,.

Lapovițele și ninsorile au cuprins deja pe parcursul amiezii și spre seară masivele montane vestice și sudice, iar din prima parte a nopții de 11/12 decembrie, ploile din partea central-estică, sud-estică și estică a Transilvaniei se vor transforma în lapovițe și ninsori. La munte  se va depune strat de zăpadă. Spre miezul nopții și în a doua parte a nopții de 11/12 decembrie, ploile se vor transforma în lapovițe și ninsori în nord-estul Moldovei și se va depune un strat subțire de zăpadă, până spre sfârșitul nopții de 11/12 decembrie. Un alt sistem frontal va aduce lapovițe trecătoare care se vor transforma rapid in ninsori în zonele joase din vestul țării și ninsori sub formă de aversă (care vor predomina) în vestul, nord-vestul, nordul, zonele montane, zonele submontane vestice, din a doua parte a nopții de 11/12 decembrie și pe parcursul dimineții / primei părți a zilei de luni, 12 decembrie. Se va depune un strat subțire de zăpadă în zonele joase / deluroase din vest și nord-vest, până mâine dimineață / prânz. În partea de est a Maramureșului va continua să ningă pe parcursul amiezii de mâine și în prima parte a nopții de 12/13 decembrie și se va depune strat de zăpadă.

Pentru sudul, sud-estul și estul României, aceeași meteorologi anunță ploi moderate cantitativ cu caracter torențial (sub formă de aversă) însoțite de intensificări ale vântului , ce încep în această seară / prima parte a nopții. Spre sfârșitul nopții de 12/13 decembrie și după miezul nopții vor fi șanse de lapovițe și ninsori în extremitatea de sud a țării și în sudul Munteniei, iar în a doua parte a nopții vor fi ploi, lapovițe și ninsori în sud-estul teritoriului.


Source link

Next Post