Castanele sunt fructe bogate in vitamine, minerale dar si alti nutrienti care sunt benefici organismului. Acestea se gasesc atat la piata cat si la supermarket si se pot consuma cu cea mai mare incredere deoarece ofera o sanatate mai buna.
Castanele se pot consuma atat crude, cat si fierte, prajite sau macinate. Acestea au un gust dulce si se pot integra cu cea mai mare usurinta in orice dieta.
Care sunt proprietatile castanelor
Castanele se fac remarcate deoarece au un continut ridicat de vitamina C. In plus, acestea reprezinta o sursa excelenta de antioxidanti, fenoli, aminoacizi sau acizi grasi monosaturati.
Castanele contin urmatoarele:
- Vitamina E
- Vitamina A
- Vitamina K
- Complexul de vitamine B
- Zinc
- Fier
- Fosfor
- Magneziu
- Calciu
- Cupru
- Mangan
- Acid elagic
- Acid galic
- Taninuri
- Alcaloizi
- Luteina
- Zeaxantina
- Diversi polifenoli
Cele 5 beneficii aduse de castante
Castanele ajuta la slabit si nu afecteaza glicemia
Castanele contin mai putine grasimi si proteine fata de alte fructe lemnoase asa cum ar fi: caju, alunele, fisticul sau nucile. In schimb, ofera cantitati mari de carbohidrati complecsi care vor asigura un nivel optim de zahar in sange.
Organismul digera lent carbohidratii complecsi iar insulina este eliberata treptat. Nivelul glucozei va fi stabil iar starile de oboseala nu vor aparea.
Regleaza colesterolul si previn constipatia
Un consum de 10 castane va asigura organismului 17% din necesarul de fibre de care ai nevoie intr-o zi. Acestea regleaza tranzitul intestinal, amelioreaza constipatia si elimina crampele abdominale si balonarea.
Fibrele sunt importante si pentru mentinerea colesterolului in limitele normale si asigura satietate pe termen lung. In plus, previn acumularea grasimilor pe vasele de sange.
Castanele sunt bogate in vitamine si minerale si au un rol bun in functionarea intregului organism.
Castanele mentin sanatatea inimii
Castanele contin cupru si potasiu si ajuta foarte mult la circulatia sangelui si la mentinerea tensiunii in limite normale. In acest mod castanele ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, la prevenirea infarctului sau la prevenirea accidentului vascular cerebral.
Castanele mai contin si minerale care ajuta la dezvoltarea celulelor rosii din sange si previn instalarea anemiei.
Intaresc dintii si sistemul osos
Castanele sunt bogate in calciu si fosfor, doua minerale care au un rol vital in sanatatea oaselor. Magneziu care este prezent in castane are un rol important in protectia sistemului osos. Cuprul ajuta si el in intarirea sistemului osos.
Au rol antioxidant puternic
Castanele au o cantitate foarte mare de mangan care este un mineral cu un important rol antioxidant. Acesta are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi si de a reduce aparitia cancerului si a bolilor cardiovasculare.
In plus, castanele contin o cantitate de vitamina C, acid galic si acid elagic care sunt niste antioxidanti necesari organismului si care au un rol important in neutralizarea toxinelor si intarirea sistemului imunitar.
Castanele sunt o gustare excelenta in sezonul rece mai ales dupa toate acele mese calorice. Aceste fructe contin fibre, porteine, minerale dar si vitamine care sunt necesare organismului.